top of page
large-GLS22 Background_Curved-Grid-Dark.jpg

25-ти април 2024

ГЛОБАЛЕН ЛИДЕРСКИ САМИТ 2024

Anchor 1

ТИ ИМАШ ВЛИЈАНИЕ

…И важно е здравјето на твоето водство

Без разлика дали си бизнис лидер, директор, пастор, учител, медицинска сестра, студент, уметник, родител, доктор, волонтер, претприемач, или едноставно си го бараш своето место, ти имаш влијание. Секој ден имаш удел врз оние околу тебе со твоето влијание – за добро или лошо, на значајни или мали начини. Во период кога можеби твојата енергија е исцрпена, твојот раст запрен или се наоѓаш во темнина, време е да откриеш нова надеж за твојата иднина за да ги зголемиш позитивните разлики кои можеш да ги направиш.

Кој е пресвртниот момент за позитивна промена? Твојата способност да напредуваш и да помогнеш да се обнови најдоброто во оние околу тебе, и лично и професионално, зависи од тоа колку е здраво твоето водство.

Твоето водство е важно. Кога вложуваш во развој на лидерските вештини, ти вложуваш и во оние околу тебе. Ги зајакнуваш твоите односи со другите, градиш доверба во тимот, воведуваш новини за подобра иднина, прв се соочуваш со предизвиците со нова перспектива – не само за ти да напредуваш, туку и твоето семејство, твојот бизнис, твојата црква и твојата заедница.

Повеќе од 25 години, Глобалниот лидерски самит нуди лидрески увид поради кој присутните даваат позитивен исход. (врз основа на истражувањето од Excellence in Giving).

Anchor 4

СТЕКНИ УВИД ОД СВЕТСКИ ЛИДЕРСКИ ПРЕДАВАЧИ

Искуси многу влијателни сесии кои ќе ти помогнат да го расчистиш патот со бистрина на визијата и со нова енергија.

Областите на експертиза кои нашите предавачи ќе ги истражуваат се: Култивирање иновативност, градење доверба, максимално искористување на продуктивноста, надминување на стравот, вршење влијание за промена, управување со конфликти, подобрување на учтивоста на работното место, пренесување визија и многу други!

ГОВОРНИЦИ

large-GLS23_Headshot_James Clear [Generic-Print].jpg

James Clear (видеокаст)

Founder, Habits Academy; Best-Selling Author

James Clear is one of the world’s leading experts on habit formation. His New York Times best-selling book, Atomic Habits, has sold over 10 million copies worldwide and has been translated into more than 50 languages and is the number one best-selling book of 2021 on Amazon and number one audiobook on Audible. Known for his ability to distill complex topics into simple behaviors that can be easily applied to daily life and work, Clear’s “3-2-1” email newsletter is sent to more than 1 million subscribers each week. He has presented his teachings to audiences at many Fortune 500 companies, including Microsoft, Facebook, and Google. His work has been featured in Time, The New York Times, The Wall Street Journal, and on CBS This Morning.

large-GLS23_Headshot_Anita Elberse [Generic-Print].jpg

Anita Elberse (видеокаст)

Professor, Harvard Business School; Best-Selling Author

Anita Elberse is the Lincoln Filene Professor of Business Administration at Harvard Business School. An award-winning teacher and scholar, Professor Elberse develops and teaches an MBA course covering the "Businesses of Entertainment, Media, and Sports," which ranks among the most sought-after courses in the School’s curriculum, and chairs a short executive education program, also named "The Business of Entertainment, Media, and Sports." In her research, Professor Elberse primarily aims to understand what drives the success of products in the entertainment, media, sports, and other creative industries, and how firms can effectively manage products and talent in such sectors. She is acclaimed for her work on digital-media strategies. Professor Elberse has conducted case studies on dozens of entertainment companies and personalities, including The Walt Disney Studios, Live Nation, NBCUniversal, the NFL, Nike, and Spotify. Several of these are described in her first book, Blockbusters: Hit-making, Risk-taking, and the Big Business of Entertainment. Professor Elberse is one of the youngest female professors to have been promoted to full professor with tenure in Harvard Business School's history.

large-GLS23_Headshot_Erin Meyer [Generic-Print].jpg

Erin Meyer (видеокаст)

Professor, INSEAD; Best-Selling Author

Erin Meyer is the co-author, with Netflix CEO Reed Hastings, of the New York Times best-selling book and FT nominated best business book of 2020: No Rules Rules: Netflix and the Culture of Reinvention. She is also the author of The Culture Map and a professor at INSEAD. Her work has appeared in Harvard Business Review, The New York Times, and Forbes.com. In 2021, Erin was selected for the third time by the Thinkers50 as one of the fifty most influential business thinkers in the world.

PHOTO-2024-04-02-16-26-35.jpg

Никола Галевски (во живо)

пастор на Евангелска Црква Соулкрафт, твитер Протестантски Оџа

Waiting

PHOTO-2024-04-02-16-26-35.jpg

др. Александар Митов (во живо)

водечки здравствен експерт

Waiting

PHOTO-2024-04-02-16-26-35 (1).jpg

др. Васка Митова (во живо)

специјалист психијатар, психотерапевт под супервизија

Д-р Митова завршува Медицински факултет при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје, 2008 год. Завршува специјализација на Катедрата по психијатрија и медицинска психологија во 2015 година, стекнува специјалистичка лиценца и станува член на Катедрата и Здружението на психијатри. Работи на Универзитетската клиника за психијатрија во Скопје, Оддел за биолошка психијатрија. Од 2020 година навлегува во доменот на психотерапијата преку изучување на логотерапија и егзистенцијална анализа на Европската академија за логотерапија и психологија EALP - Europäische Akademie für Logotherapie und Psychologie, под водство на Dr. Klauss Gstirner.

large-GLS23_Headshot_Craig Groeschel_Generic_GLS23-Print.jpg

КРЕГ ГРОШЕЛ (видеокаст)

Основач и главен пастор на  Life.Church; Најпродаван автор; Поборник на ГЛС

Глобално препознаен како лидер на лидерите, Крег Грошел е основач и главен пастор на Life.Church, рангирана од Glassdoor на #1 место за работа во 2021 за мали и средни компании. Познати по нивниот мисиски пристап во искористувањето на најновата технологија, Life.Church е иновативен креатор на апликацијата YouVersion Bible — симната од интернет во секоја земја ширум светот. Во 2020, Life.Church нудеше бесплатни алатки на илјадници цркви кои за брзо време преминаа во виртуелни цркви во екот на глобалната здравствена пандемија. Патувајќи низ светот како поборник на Глобалниот лидерски самит, Грошел се застапува за развој на лидери во секој сектор од општеството. Тој, исто така, е и домаќин на високо рангираниот поткаст Craig Groeschel Leadrship.

Anchor 5

Ти благодариме на пораката!

Авторски права 2024 Глобален лидерски самит.

Сите права се загарантирани.

bottom of page